Plajları ve Koyları:

Bursa’nın denize kıyısı olan ilçeleri arasında yer alan Mudanya, plajlar bakımından ziyaretçilerine zengin alternatifler sunar. İlçenin belli başlı plajları, Burgaz Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı, Burgaz Altınkum Plajı, Kızılay Kampı, Eşkel Plajı – Esence Plajı, Kumyaka Halk Plajı ve Zeytinbağı Halk Plajı’dır. İlçede ayrıca özel iş yerleri bulunur.

Mudanya Altınkum plaji

Müzeler:

İlçede Mütareke Evi Müzesi ve Tahir Paşa Konağı Müzesi olmak üzere iki müze hizmet sunmaktadır. Mütareke Evi Müzesi’nin ilk katında İsmet Paşa’nın odası ve antlaşmanın imzalandığı oda bulunmaktadır. İkinci katta ise İsmet Paşa ve yaverlerinin yatak odaları bulunur. Binada odaların haricinde, döneme ait resimler, belgele ve eşyalar bulunur. Tahir Paşa Konağı’nda ise Lale Devri’ne ait eserler sergilenmektedir.

Antik Kentler:

Mudanya’nın 1 km güneydoğusunda bulunan Myrleia Antik Kenti, M.Ö. 7. Yüzyılda kurulmuştur. Günümüzde bu kente ait izlere hala rastlanmaktadır.

Tarihi Yapılar:

İlçede yer alan çok sayıda kilise ve manastırın haricinde özellikle Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar dikkat çeker. İlçenin belli başlı tarihi yapıları, Taş Mektep, Tarihi Zeytinyağı Fabrikası, Kapanca Antik Limanı, Tren Garı Binası ve Hasan Bey Kültür Merkezi’dir. Uzun seneler Rumlara ev sahipliği yapan Mudanya tarihi kiliseler, Apostoloi Kilisesi, Baş Melekler Kilisesi, Dereköy Kilisesi, Dündar Evi Kilisesi – Yuannes Kilisesi, Aya Yani Manastırı, Hagios Sergios Manastırı, Tirilye Kilisesi, Mudanya Ortodoks Kilisesi’dir.

Çevredeki Doğal Güzellikler:

Mudanya ilçe merkezi ve çevre köyleri, el değmemiş doğası, zeytin ağaçları, berrak denizi ile hem yaz tatillerinin hem de doğa tatillerinin tercih edilen lokasyonları içerisinde yer alır. İlçenin belli başlı doğal güzellikleri, Yıldıztepe, Kumyaka, Tirilye ve Güzelyalı’daki mavi ile yeşilin buluştuğu alanlardır.

Trilye 360 derece